Welkom bij Texelaar 2020 Online!

Deze online show is georganiseerd door het TSNH. Leden van het TSNH en NTS presenteren op deze site hun favoriete fokdieren.Winnaar Publieksprijs

Publiek en Fokkers hebben hun voorkeur aangegeven via de stemknoppen op de website en een enquête.
Deskundigen Johan Hokkeling, Filippus Hoekstra, en Harry van Schie geven kort commentaar op de prijswinnaars.

228-76204
Eigenaar: A. Weidenaar


Van Schie: “Een dier dat op deze foto al vooruitkijkt en de competitie met vertrouwen tegemoet ziet. Je begrijpt direct dat de grote Publieksprijs hier op gevallen is.”

Hoekstra: “Naast alle andere foto’s is dit een foto die je gelijk trekt.”

Hokkeling: “Zeer sterk beeld, dier met een mooie uitstraling”

Winnaars rubriek Oudere rammen

1e Fokkersprijs
5700-93613
Fokker: H. Zoetelief / VOF Van Norel

Hoekstra: “Een heel correct gebouwde ram, met een mooie doorlopende bespiering, mooie staart erin, een ram met een hele mooie diepe borst, fraai zijaanzicht, en een paar mooie benen eronder en goed ontwikkeld. Mag iets strakker in de bovenbouw, maar ram met een mooie vleesopdruk. Mooi passend bespierd en een goeie upstanding.”

2e Fokkersprijs
06570-80122
Fokker J. Postma, Eigenaar R. de Vries

Hokkeling: “Een mooi belijnde ram, beste kop met een mooi achterstel, met een best beenwerk eronder. Ik vind hem een terechte tweede plaats.”

Publieksprijs
5700-93613
Fokker: H. Zoetelief / VOF Van Norel

Van Schie: “De ram is in zijn rubriek de overtuigende winnaar van zowel de Fokkersprijs als de Publieksprijs. De ram leek met ramlam 586-24844 en ram 4210-36220 te gaan strijden om de grote Publieksprijs. Die liet hij achter zich, maar hij werd door twee andere concurrenten gepasseerd. De ram eindigde overall op de derde plaats ”

Winnaars rubriek Rammen geboren in 2019

1e Fokkersprijs
2095-5262
Fokker: Helmes/VOF Van Norel

Hokkeling: “Een hele mooi complete ram met goede bespiering erop. prachtige upstanding, met een vrolijke kop.”

2e Fokkersprijs
4112-87204
Fokker: G.A. Nuijens

Hoekstra: “Een ram met een brede borst erin, een ram die zowel in zijn kop als in zijn aanblik iets meer jeugd mag uitstralen, mooi fraai beenwerk. De ram heeft een mooie bespiering van de achterhand, en hij is mooi sterk in de rug.”

Publieksprijs
228-76204
Eigenaar: A. Weidenaar

Van Schie: “De ram heeft nadat de stemknoppen werden opengesteld continue meegedraaid in de top van het veld. Hij moest enkele dagen voor het einde van de stemming de koplopers laten gaan, maar bleek te beschikken over een machtige eindsprint.

Het was op de sluitingsdatum om 22.00 uur een fotofinish met de winnaar van de 1e Fokkersprijs in deze rubriek. De grote Publieksprijs werd met 2 punten verschil binnengehaald. Een mooie strijd en een prachtige winnaar.”

Winnaars rubriek Ramlammeren

1e Fokkersprijs
586-24844
Fokker: H. Blok

Hokkeling: “Dit vinden wij verreweg de beste, fijne uitstraling mooie kop, mooi evenredig met fraai exterieur met heel weinig fouten eraan, en super balkvormige romp met een mooie lengte erin, mooi gelijnd fijn staartje erop, zo willen we ze eigenlijk zien. En een mooie moeder. Prachtig.”

Hoekstra: “Bij een fokdag zouden wij dit ramlam aanwijzen als Dagkampioen”

2e Fokkersprijs
4112-87288
Fokker:G.A. Nuijens

Hokkeling: “Mooie upstanding met een mooie lengte erin, Mooi fijn beenwerk Een mooi ontwikkeld lam.”

Publieksprijs
586-24844
Fokker: H. Blok

Van Schie: “In deze rubriek met overmacht winnaar van de Fokkersprijs en de Publieksprijs in deze rubriek. Het dier heeft zich gedurende de gehele openstelling van de stemming ook gemengd in de strijd om de grote Publieksprijs.”

Winnaars rubriek Ooilammeren

1e Fokkersprijs
00228-76140
Fokker: Tjerk Santema

Hokkeling: “De kampioen van de ooilammeren. Zij is mooi vierkant. Een kast van een ooi. Prachtig mooie brede romp, heel groot en heel lang, een plaatje van een ooilam. Daar kan je mee verder.”

2e Fokkersprijs
5655-23372
Fokker: Wout Rodenburg

Hoekstra: “Een luxe ooilam, iets gespannen in de rug, wel mooi fijn beenwerk, met een mooi oorspel erop, maar mist net de lengte.”

Publieksprijs
00228-76140
Fokker: Tjerk Santema

Van Schie: “Overtuigende winnaar van Fokkersprijs en Publieksprijs in deze rubriek. Dit ooilam heeft even de koppositie genomen in de strijd om de grote Publieksprijs. Uiteindelijk moest zij de rammen laten gaan.”

Winnaars rubriek 1-jarige ooien

1e Fokkersprijs
586-44177
Fokker: H. Blok

Hoekstra: “Door fokkers en ook door ons geplaatst op 1. deze jaarling ooi heeft een mooie uitstraling en is als rastype mooi ontwikkeld, een mooie upstanding, met een mooi oorspel erop, fraai van zijaanzicht, goed belijnd met mooie expressie in de kop. Zoals we ze graag zien.”

2e Fokkersprijs
4112-87221
Fokker: Familie Nuijens

Hokkeling: “Ziet er super uit, kon in de beenstand wel iets ruimer staan, mooi diep van voren.”

Publieksprijs
586-44177
Fokker: H. Blok

Van Schie: “Deze ooi heeft de publieksprijs in deze rubriek niet cadeau gekregen. In een gelijk opgaande strijd heeft zij de laatste dagen haar directe concurrente nr. 3893-64012 van zich afgeschud. De rammen waren toen al buiten bereik.”

Winnaars rubriek Oudere ooien

1e Fokkersprijs
586-44150
Fokker: H. Blok

Hokkeling: “Een zeer fraai dier. Wie ben ik en wie doet me wat De ooi is zelfverzekerd en staat helemaal vierkant op de benen met een mooie lengte erin. Staartje staat goed.”

2e Fokkersprijs
00228-94960
Fokker: Tjerk Santema

Hoekstra: “Een royaal ontwikkelde ooi, met veel lengte erin, mag iets breder in de schouder.”

Publieksprijs
586-44150
Fokker: H. Blok

Van Schie: “Onbetwiste winnaar van de Fokkersprijs en de Publieksprijs in deze rubriek. De strijd om de Publieksprijs was aanvankelijk gelijk opgaand met nr. 3893-80396, maar later duidelijk in haar voordeel beslist. Deze ooi heeft ook een serieuze gooi gedaan naar de grote Publieksprijs. In de laatste fase kon zij de versnelling ingezet door de rammen net niet meer bijbenen.”